sobota 9. února 2013

Jsme průměrem pěti lidí, se kterými trávíme nejvíce času

Na první pohled si možná nikdo z nás nechce přiznat, že bychom byli ovládání někým jiným, jak sami sebou.. A ještě k tomu, abychom se srovnávali s dalšími lidmi. Ale teď vážně. Kterých pět lidí je vám nejbližších a  zároveň trávíte s nimi nejvíce času? (nemusí nutně znamenat trávit spolu čas fyzicky, ale třeba v myšlenkách, virtuálně, atp).

Ve většině publikacích a článcích, které jsem četl, se vyskytuje právě tady ta číslovka- pět. Dle mého názoru bych to spíše přejmenoval na 4+1. Co mne k tomu vede?
Plus jednička je aktuální  partner (manžel). Nebo to klidně může být i ex partner (manžel), pokud jste na něj myšlenkovitě připoutáni.
Jednička bohužel často bývá obměňována a nahrazována za jinou jedničku, takže se průměr opět promění. Buď k lepšímu nebo horšímu, v některých případech, to zůstane stejné.

Má osobní zkušenost vypovídá o tom, o čem píšu. Donedávna jsem byl fixovanej (myšlenkovitě) na svou bývalou lásku. Naštěstí tahle doba zmizela, a objevila se v mém životě velmi zvláštní osobnost, plná ambicí s plno aktivitami. A to samozřejmě vyvolalo reakci tu, že se mé vnímání určitým druhem zvýšilo k aktivním činnostem. Dlouhou dobou jsem chtěl psát blog, ale nějak nebyl čas, možná chyběla ta správná vášeň. Teď vše potřebné k tomu mám. :-)


K tomuhle článku doporučuji tohle video, kde naleznete více informací :





3 komentáře:

  1. Neřekl bych přímo průměrem, ale jistě na nás má primární vztahová skupina nejsilnější vliv. Velmi vhodně je zmíněno, že se nemusí jednat o kontakt fysický, přímý. Jde především o vlastní myšlenkové upnutí. Dobře to vystihuje poslední odstavec.
    Přemýšlím pak, zda záleží skutečně na oněch lidech, či na našich představách o nich.
    Jinak přeji zdar v tvorbě blogu. Příjemná šablona.

    OdpovědětVymazat
  2. Není to tak dávno co jsem četl podobný článek týkající se výdělku. Bylo tam řečeno v podstatě to samé, jen se to týkalo našeho finančního přijmu.

    Je určitě pravda, že lidé kolem nás hodně ovlivňují to, jací jsme. Na druhou stranu podle mého názoru také my tyhle lidi v první řadě přitahujeme do svého života na základě toho, co vyzařujeme. Ať už se na to člověk dívá z jakéhokoliv úhlu pohledu, vždycky dojde k celkem logickému závěru, který tu taky zmiňuješ :)

    OdpovědětVymazat